WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

O αστροφυσικός Christophe Galfard στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου σε μια ανοιχτή εκδήλωση για ενήλικες και εφήβους

Sxoli PanagiotopoulouΤην Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 και ώρα 19:30΄, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Θέατρο της Σχολή μας, με αφορμή την επίσκεψη του συγγραφέα-αστροφυσικού Christophe Galfard.


Ενήλικες και έφηβοι άνω των 12 ετών θα παρακολουθήσουν τον συγγραφέα, σ΄ ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σύμπαντος, με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο για ενήλικες και εφήβους με τίτλο Το σύμπαν στα χέρια σας (Α΄ Βραβείο Επιστημονικού Βιβλίου του γαλλικού περιοδικού Lire, 2015), που εκδίδεται στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Καλέντη. Τον συγγραφέα θα προλογίσει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Παναγιώτης Φιλντίσης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ο Christophe Galfard θα μιλήσει για την ιστορία του σύμπαντος, την παρούσα κατάσταση, αλλά και ποιες είναι οι μελλοντικές ενέργειες που θα λάβουν χώρα ώστε να αποκρυπτογραφηθεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος αυτού και να εξηγηθούν πολλά ζητήματα που απασχολούν τους επιστήμονες.


GalfardΟ Christophe Galfard επισκέπτεται τη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου για δεύτερη φορά, και το πρωί της ίδιας μέρας οι μαθητές της Σχολής μας θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν και να συζητήσουν μαζί του με αφορμή το τρίτο βιβλίο της σειράς Ο Πρίγκιπας των Νεφών: η οργή του ουρανού και του ανέμου, το οποίο τα παιδιά διαβάζουν στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΟΙ, που αποτελείται από ομάδα έμπειρων ερασιτεχνών αστρονόμων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της παρατηρησιακής αστρονομίας, της αστροφωτογραφίας, των αποκρύψεων αστέρων και της φωτομετρίας μεταβλητών άστρων, θα βρίσκεται στο χώρο της Σχολής μας με τα τηλεσκόπιά τους για μια βραδιά αστροπαρατήρησης.


Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

*Βιογραφικό Christophe Galfard

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.