WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Το παιδί μου και η τροφή. Πως το φαγητό από σύμμαχος γίνεται εχθρός.

Augouleas Linardatos newΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

Tα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου στο πλαίσιο της μεγάλης καμπάνιας ενημέρωσης του Σχολείου «Σκέψου Υγιεινά», την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 19:00 μ.μ. πραγματοποιούν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης» μία ακόμη ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το παιδί μου και η τροφή. Πώς το φαγητό από σύμμαχος γίνεται εχθρός» με ομιλήτρια την κα Μαρία Τσιάκα, Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.


Η κατανάλωση της τροφής πολλές φορές συνοδεύεται από γεγονότα, σκέψεις και συναισθήματα, που καθορίζουν τη συμπεριφορά των παιδιών μας απέναντι στην τροφή. Πώς μπορούμε εμείς οι γονείς να αξιολογήσουμε όλα τα παραπάνω για να αποφευχθεί μια κακή σχέση του παιδιού μας με την τροφή;

Η ομιλία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα της ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις διατροφικών διαταραχών ενώ στη συνέχεια μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου θα λυθούν όλες οι πιθανές απορίες.


Η κα Μαρία Τσιάκα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ψυχολογικής Ιατρικής και Ψυχιατρικής του Institute of Psychiatry, King’s College London. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία έχοντας εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Ασκεί το επάγγελμα της οικογενειακής θεραπεύτριας – ψυχοθεραπεύτριας από το 1995 στην Ελλάδα, και έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών καθώς από το 1997 ασχολείται θεραπευτικά με γυναίκες που υποφέρουν από ψυχογενή βουλιμία – ανορεξία, καθώς και με την υποστήριξη των κοντινών πρόσωπων τους όπως γονείς, σύντροφοι, αδέλφια και φίλοι. Έχει εμπειρία άνω των18.000 θεραπευτικών ωρών με άτομα που υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία.

Το 2006 ίδρυσε το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών αποσκοπώντας στην δημιουργία ενός προτύπου κέντρου, εξειδικευμένου στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών (δ/δ), στην εκπαίδευση ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας καθώς και στην έρευνα των δ/δ στον Ελλαδικό χώρο.

 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.