WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

LANGUAGE LEARNING / OPEN DAY March 1st 2016

Europaiko ProtypoΗ διδασκαλία της ξένης γλώσσας στο Ευρωπαϊκό Πρότυπο ειναι βασική προτεραιότητα. Ως εκπαιδευτικός οργανισμός, πιστεύουμε ότι σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται διαρκώς, το σύγχρονο σχολείο πρέπει να απαντά στις πολυεπίπεδες ανάγκες που θα έχουν τα παιδιά μας στο μέλλον.


Στο σχολείο μας, η ξένη γλώσσα δεν αντιμετωπίζεται ως μια μηχανιστική διαδικασία μετάδοσης της γνώσης αλλα ως μια ολιστική προσέγγιση με άξονα την ανάγκη των μαθητών μας να εφοδιαστούν με κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες που θα τους είναι απαραίτητες στο μέλλον.


Τα παιδια μαθαίνουν να δημιουργούν, να επικοινωνούν με αυτοπεποίθηση, να λύνουν προβλήματα, να διαπραγματεύονται, να εργάζονται σε ομάδες,να ερευνούν, να επιχειρηματολογούν αλλα και να αυτοαξιολογούν την εργασία τους αναπτύσοντας το μεταγνωστικό χαρακτήρα της μαθησης.


Τα προγράμματα ειναι σχεδιασμένα σύμφωνα με την επικοινωνιακή μεθοδολογία, με έμφαση στις διαθεματικές προσεγγίσεις (ευρωπαϊκά προγράμματα, προγράμματα γεωγραφίας και πολιτισμού, CLIL- Μαθηματικά, μελέτη περιβάλλοντος, φυσική στην Αγγλική γλώσσα), στις έρευνες και παρουσιάσεις (class presentations) στην ανάπτυξη επιχειρημάτων και debates,στα σχέδια εργασίας (project based learning), που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα διαθεματικά προγράμματα σπουδών, αλλά και στη πιστοποίηση απο φορείς κύρους όπως το πανεπιστήμιο Cambridge (συμμετοχή στις εξετάσεις YL, ΚΕΤ και PET).


Βασικός στόχος του Foreign Language Department του σχολείου είναι να καλλιεργήσει κριτικά σκεπτόμενους μαθητές, που κατακτούν την γλώσσα έτσι ώστε να προσαρμόζονται στις συνεχείς αλλαγές που θα αντιμετωπίζουν στην ζωή τους με αυτονομία και αυτοπεποίθηση.

«Η πολυγλωσσία και η πολυπολιτισμικότητα είναι στάση Ζωής και ευκαιρία Ζωής»

 

EurProtypo Language0316

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.