WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

H ΑΡΙΣΤΕΙΑ EINAI ΑΞΙΑ και στα Εκπαιδευτήρια Δούκα γίνεται ΠΡΑΞΗ!

Doukas2015Η Αριστεία είναι Αξία αναγκαία και στα Εκπαιδευτήρια Δούκα γίνεται πράξη μέσα από το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε όλες τις βαθμίδες με βασικό στόχο να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις, δεξιότητες και αξίες προκειμένου να γίνουν Παγκόσμιοι Πολίτες με Ελληνική Ταυτότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Η Αριστεία ως Αξία στη Σύγχρονη Ελλάδα», την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς, με την υποστήριξη της ΕΕΔΕ και με διακεκριμένους ομιλητές οι οποίοι προσέγγισαν το θέμα ο καθένας από τη δική του σκοπιά αποδεικνύοντας ότι η Αριστεία δεν είναι έννοια μονοσήμαντη.


Doukas Aristeia1Συγκεκριμένα, η Βουλευτής Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην Παιδεία και την Κοινωνική Προσφορά ως τους βασικούς άξονες της Αριστείας. Ο Βουλευτής Επικρατείας και τ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Φορτσάκης ανέφερε τα τρωτά σημεία της ελληνικής εκπαίδευσης και υπογράμμισε το χρέος της πολιτείας να ενισχύσει τη δημόσια παιδεία στηρίζοντας παράλληλα, τα ιδιωτικά σχολεία όπου φοιτούν παιδιά της μέσης αστικής ελληνικής οικογένειας. Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Αριστείας της ΕΕΔΕ κ. Αντώνης Σπανός εστίασε στους παράγοντες που ευνοούν την επιχειρηματική Αριστεία και ο Αρχιτέκτονας και Απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα κ. Παύλος Νινιός προέβαλε την Ελληνικότητα της Αριστείας μέσα από τα βιώματά του ως ελεύθερου επαγγελματία που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό.

Doukas Aristeia2Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Ζαμπούνης.


Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία ερμήνευσε η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν γονείς και φίλοι των Εκπαιδευτηρίων Δούκα καθώς και εκπρόσωποι του πνευματικού, ακαδημαϊκού, εκπαιδευτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Doukas Aristeia3  Doukas Aristeia4

 

Φωτογραφία 1: Θεόδωρος Φορτσάκης
Φωτογραφία 2: Νίκη Κεραμέως
Φωτογραφία 3: Νίκη Κεραμέως, Ελένη Δούκα-Πατέρα, Γιώργος Πατούλης, Κωνσταντίνος Δούκας
Φωτογραφία 4: Κωνσταντίνος Δούκας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Ελένη Δούκα-Πατέρα, Χρήστος Ζαμπούνης

 

* Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.