WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Μελετώντας και διδάσκοντας την αρχαία γλώσσα και σκέψη στο σύγχρονο σχολείο

Augouleas Linardatos newΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ, ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

 

Στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και των πρωτοποριακών διαδικασιών που υιοθετούν, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου καλούν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να συμμετάσχουν στις εργασίες της διημερίδας, που διοργανώνει ο κλάδος των φιλολόγων του Σχολείου σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση και το περιοδικό «Νέα Παιδεία» και με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τίτλο «Μελετώντας και διδάσκοντας την αρχαία γλώσσα και σκέψη στο σύγχρονο σχολείο».

Η διημερίδα θα λάβει χώρα στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2016, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114), στο Περιστέρι.

 

AugLin ArxaiaΟι εισηγητές είναι έγκριτοι δάσκαλοι της πανεπιστημιακής, στην πλειονότητά τους, αλλά και της μέσης εκπαίδευσης. Με το κύρος και τις γνώσεις τους θα προσπαθήσουν, ο καθένας μέσα από το αντικείμενο εξειδίκευσής του, να φωτίσουν τη σημασία που έχει ή πρέπει να έχει η διδασκαλία του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών στο σύγχρονο σχολείο, να θέσουν προβληματισμούς αλλά και να προτείνουν εναλλακτικούς διδακτικούς τρόπους του μαθήματος.

Σε μια εποχή, που τόσος λόγος γίνεται για τη φθίνουσα πορεία της σκέψης, της παιδείας και των κοινωνικών αξιών, αξίζει και έχουμε χρέος οι εκπαιδευτικοί να προβληματιστούμε και να ασχοληθούμε με το θέμα της σχέσης που αναπτύσσουν οι μαθητές μας, τα παιδιά μας, η νέα γενιά της χώρας μας με την αρχαία ελληνική γλώσσα ως φορέα παιδείας και πολιτισμού.

 

Το κόστος της διοργάνωσης επωμίζεται το Σχολείο, έτσι ώστε το δικαίωμα συμμετοχής και η είσοδος να είναι ελεύθερα προς όλους. Με δεδομένα, λοιπόν, τα παραπάνω, οι στόχοι οποίοI τίθενται μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

· Να έρθουν σε επαφή οι άνθρωποι οι οποίοι εμπλέκονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον χώρο της εκπαίδευσης, να ενημερωθούν γι’ αυτή τη διαφορετική οπτική που φιλοδοξεί να θέσει η διημερίδα μας σχετικά με την αρχαιογλωσσία και αρχαιογνωσία και να ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές.

· Να αποκομίσουν οι εκπαιδευτικοί γνώσεις και εμπειρίες οι οποίες θα τους εμπνεύσουν, ώστε να αναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο εκπαιδευτικό περιβάλλον και να δημιουργήσουν τα κίνητρα για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού τους έργου.

 

Τρόποι εγγραφής στη διημερίδα:
1. Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και να συμπληρώσετε απευθείας τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, ακολουθήστε το σύνδεσμο https://www.avgouleaschool.gr/index.php/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/1114-%CE%B4%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD-6-2-7-2

2. Στη γραμματεία του Σχολείου κατά τη διάρκεια της διημερίδας.


Για πληροφορίες:
Mε τηλ. επικοινωνία στο 2115002300, κα Εύη Δραγούνη (09.00-15.00) ή κα Μελίνα ΠαπαΙωάννου (17.00-20.00).

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.