WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Μεγάλες επιτυχίες για το GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Doukas2015Σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης και προκλήσεων, οι μαθητές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σχολές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Γιατί οι σπουδές δεν είναι μονόδρομος. Η επιτυχία όμως, είναι.

Μια τέτοια επιτυχία γνώρισαν και οι σπουδαστές του GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.


Doukas MiresiotisΕξαιρετική εντύπωση άφησε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο σπουδαστής του GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα Οδυσσέας Μυρεσιώτης-Αλιβέρτης, ο οποίος έγινε απευθείας δεκτός (unconditional offer) από το καταξιωμένο βρετανικό πανεπιστήμιο για να ακολουθήσει κλασικές σπουδές. Η αποδοχή μαθητή σε ένα από τα πιο σπουδαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, χωρίς περαιτέρω όρους και προϋποθέσεις, και μάλιστα, τόσους μήνες πριν την επίσημη έναρξη των μαθημάτων, συμβαίνει σπάνια. Έτσι, η σημαντική ούτως ή άλλως, επιτυχία του Οδυσσέα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.

«Η εισαγωγή μου στο New College της Οξφόρδης ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», δηλώνει ο Οδυσσέας. «Το να βρίσκεσαι επί τρία χρόνια ανάμεσα σε δυο εκπαιδευτικά συστήματα και να προσπαθείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις και των δύο δεν είναι εύκολη υπόθεση – ειδικά όταν διαφέρουν τόσο πολύ σε στόχους, όπως το αγγλικό και το ελληνικό. Ωστόσο, η παράλληλη αυτή πορεία διευρύνει τους ορίζοντες και εμπλουτίζει τις γνώσεις. Η έμφαση στην προσωπική έρευνα και την κριτική προσέγγιση όλων των γνωστικών αντικειμένων που χαρακτηρίζει τα Α Levels με έκανε να ανταποκρίνομαι ακόμα καλύτερα και στο ελληνικό σύστημα. Γι’ αυτό, τελικά, αξίζει να κάνεις τα όνειρά σου στόχους: η αίσθηση της ανταμοιβής όταν έχεις προσπαθήσει σκληρά και με πάθος για κάτι και τελικά βλέπεις ότι αυτό αποφέρει καρπούς, είναι ανεκτίμητη».


Doukas KotopoulouΕπίσης, η Pearson/Edexcel, από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους εξεταστικούς φορείς της Μ. Βρετανίας σε παγκόσμια κλίμακα, ανέδειξε την μαθήτριά μας Ευγενία Κωτοπούλου πρώτη στην Ευρώπη, αφού κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία στα Α Levels των Οικονομικών (International Advanced Level Economics) και της Ψυχολογίας (GCE Psychology) στις εξετάσεις εισαγωγής στη βρετανική ανώτατη εκπαίδευση.

Η Ευγενία, που σήμερα φοιτά στην Οικονομική Σχολή του UCL, «αξιοποίησε στο έπακρο τις δυνατότητές της με τη στήριξη του σχολείου και των καθηγητών της», αναφέρει ο Συντονιστής του τμήματος GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, κ. Βαγγέλης Παπαδόπουλος. Και συνεχίζει «Ήταν πάντα δεκτική στις συμβουλές των καθηγητών της, με κριτική σκέψη και ήθος. Χαρισματική μαθήτρια που δεν επαναπαύτηκε στα ταλέντα της αλλά μελέτησε συστηματικά και απέδειξε ότι πάνω απ’ όλα διαθέτει ωριμότητα και συνέπεια. Η διάκρισή της σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε δύο αντικείμενα διαφορετικής υφής, το ένα θετικού και το άλλο θεωρητικού προσανατολισμού, αποτελούν τεκμήριο της πολυδιάστατης προσωπικότητάς της. Είμαι υπερήφανος για την Αριστεία της αλλά ακόμη πιο συγκινημένος για τη σχέση παιδαγωγικής φιλίας και αγάπης που αναπτύξαμε όλοι στο τμήμα με το παιδί αυτό. Είμαι βέβαιος ότι θα την καμαρώσουμε και σε άλλες επιτυχίες της στο μέλλον»


Η Μαρία-Χρυσάνθη Σιδέρη αναδείχθηκε από την Pearson/Edexcel πρώτη στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας παγκοσμίως, γεγονός που θέτει τις προϋποθέσεις για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

«Η Μαρία-Χρυσάνθη είναι μία μαθήτρια με ιδιαίτερα ταλέντα και αρετές, με ανήσυχο πνεύμα, που είχαμε τη χαρά να την παρακολουθήσουμε να εξελίσσεται σε μία άριστη μαθήτρια στο πρόγραμμά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος. «Η επιτυχία της σε παγκόσμιο επίπεδο μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Πιστεύουμε ότι της αξίζει και αισθανόμαστε ότι βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι στην ολοκληρωμένη προσπάθειά της. Η διάκρισή της στο μάθημα της Γλώσσας μας χαροποίησε διότι αποδεικνύει ότι στο πλαίσιο του διεθνούς χαρακτήρα του προγράμματος, οι μαθητές αποκτούν άρτια γνώση του πολιτισμού μας».

 

* Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.