WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ειδική Προβολή της Ταινίας The Big Short από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece στον κινηματογράφο Αθήναιον

ALBAΤο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece σας προσκαλεί στην ειδική προβολή του «The big Short/Το Μεγάλο Σορτάρισμα» που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Αθήναιον στις 22 Δεκεμβρίου 2015.


Μετά την ολοκλήρωση της προβολής, καθηγητές του ALBA μαζί με στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, θα αναλύσουν τα οικονομικά γεγονότα εκείνης της περίοδού, τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι πλούτισαν εν μέσω κρίσης καθώς και την πορεία της οικονομίας μέχρι και σήμερα.


Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή στο https://www.eventbrite.com/e/the-big-short-exclusive-pre-screening-and-discussion-alba-tickets-19986599457 καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.


Η ταινία που θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 7/1/2016 βασίζεται στο βιβλίο του Μάικλ Λιούις «Το Μεγάλο Σορτάρισμα» (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος) και είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα κωμωδίας και κοινωνικής καταγραφής ενός ιστορικού συμβάντος όπως το αφηγούνται, παράλληλα, οι βασικοί χαρακτήρες.


Σχετικά με την ταινία : «Στα τέλη του 2008 έσκασε η φούσκα της αμερικάνικης κτηματαγοράς. Οι τιμές των σπιτιών, που είχαν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μαζί τους συμπαρέσυραν και την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών που παρέσυρε στο διάβα της, κυβερνήσεις και υπόγειες διασυνδέσεις.


Τέσσερις outsiders μικροεπενδυτές (ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός γιατρός με ταλέντο στα μακροοικονομικά, δυο πιτσιρικάδες μικροεπενδυτές που έστησαν επενδυτικό κεφάλαιο στο γκαράζ του σπιτιού τους κι ένας τραπεζίτης που απλά αξιοποίησε προς ίδιον όφελος μια πληροφορία), διαπιστώνουν αυτό που οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, δηλαδή… την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι, στο γενικευμένο αυτό, παγκόσμιο «κραχ» υπήρχαν και άτομα που ωφελήθηκαν από αυτό και θησαύρισαν.


Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο Στιβ Καρέλ, o Μπραντ Πιτ κι ο Ράιαν Γκόσλινγκ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άνταμ ΜακΚέι συμπράττουν σε μια σπονδυλωτή ταινία που γυρίζει πίσω στις αρχές της οικονομικής κρίσης στα τέλη του 2008, και με πολύ χιούμορ, αναπτύσσει τους ιδιόμορφους αυτούς χαρακτήρες που, ενώ όλοι αγόραζαν σαν τρελοί, εκείνοι σόρταραν - πόνταραν δηλαδή στην πτώση της αξίας συγκεκριμένων τίτλων.>>


Για περισσότερες πληροροφορίες σχετικά με την προβολή : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Για περισσότερες πληροροφορίες σχετικά με την ταινία : https://www.thebigshortmovie.com/

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.