WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στο 1ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο στην Τεργέστη

Doukas finalΜαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα συμμετείχαν στο 1o Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: «Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ανεκτικότητα», που πραγματοποιήθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας, στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2015.


Doukas Tergesti1Το Συνέδριο οργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και την Εστία της Τεργέστης, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μελετών Βενετίας, της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας της Ρώμης. Υπεύθυνος από το ΕΙΠ για το συντονισμό και την οργάνωση του συνεδρίου ήταν ο κ. Νίκος Α. Κούκης, Ιστορικός, Υπεύθυνος του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και μέλος του ΔΣ του ΕΙΠ.


Doukas Tergesti2Με άψογα ελληνικά και αγγλικά, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα απέδειξαν πόση μεγάλη ανάγκη έχει σήμερα η κοινωνία μας, η Ευρώπη αλλά και ο κόσμος μας γενικότερα, από αξίες όπως η Δημοκρατία και η ανεκτικότητα. Οι εργασίες τους και τα θεατρικά τους δρώμενα γύρω από το επίκαιρο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια περίοδο που χιλιάδες άνθρωποι βιώνουν το πρόβλημα της προσφυγιάς εξαιτίας του πολέμου και του θρησκευτικού φονταμενταλισμού εντυπωσίασαν και συγκίνησαν τους συνέδρους.


Το διεθνές αυτό μορφωτικό γεγονός συγκέντρωσε 16 σχολεία από την Ελλάδα και 5 σχολεία από την Τεργέστη.

 

* Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση.

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.