WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Παιδί, σχολείο και οικογένεια, ένα τριγωνικό μοντέλο επικοινωνίας και συνεργασίας

Augouleas Linardatos newΤα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου εγκαινιάζοντας και φέτος τον κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και ελεύθερο κοινό πραγματοποιούν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ, μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία, με ομιλήτρια τη σχολική ψυχολόγο, κα Ελένη Καλλέ, M. Sc. σχολικής ψυχολογίας και θέμα:


«Παιδί, σχολείο και οικογένεια, ένα τριγωνικό μοντέλο
επικοινωνίας και συνεργασίας»


AugLin PaidiOikogeneiaΤο σχολείο και η οικογένεια προσφέρουν στο παιδί μοναδικές εμπειρίες για την κοινωνική, γνωστική και συναισθηματική του ανάπτυξη. Οι εμπειρίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του παιδιού σε όλους τους μετέπειτα τομείς της ζωής του, γι’ αυτό και θεωρούνται καθοριστικές. H συνεργασία της οικογένειας με το σχολείο κρίνεται απαραίτητη για τη διαμόρφωση μιας δυναμικής που λειτουργεί συμπληρωματικά σε όλα τα επιμέρους υποσυστήματα που την αφορούν. Η λειτουργική επικοινωνία του σχολείου με την οικογένεια είναι το ζητούμενο για τη διαμόρφωση μιας δυναμικής συμπληρωματικής σχέσης. Μέσω της σχέσης αυτής διευκολύνεται η ομαλή γνωστική και συναισθηματική εξέλιξη του παιδιού, αλλά και η ανάπτυξη θετικών στάσεων για την ίδια του τη ζωή.


Αυτό το μοντέλο επικοινωνίας και συνεργασίας είναι το αντικείμενο του συγκεκριμένου σεμιναρίου ενώ θα υπάρξει η δυνατότητα ενός γόνιμου διαλόγου.


Η Ελένη Καλλέ, M.Sc. Σχολικής Ψυχολογίας, είναι σχολική ψυχολόγος των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου τα τελευταία δεκαέξι χρόνια. Ασχολείται επισταμένα με τη συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών. Ή έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών και προβλημάτων στη συμπεριφορά και η σωστή αντιμετώπισή τους από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς είναι στόχος όλων των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει μέσα στο σχολικό χώρο. Τα τελευταία χρόνια εκπονεί και οργανώνει προγράμματα ψυχικής υγείας για τους μαθητές με στόχο την πρόληψη αρνητικών συμπεριφορών σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και διαφορετικότητας. https://diversity.avgouleaschool.gr/

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.