WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Η αυλαία έπεσε αλλά η «ακτίς ονείρου» που φώτισε την ψυχή και το μυαλό μας…έμεινε να ζεσταίνει τις ζωές μας!!!

Protypa AktiOneirou2015Η αυλαία έπεσε και η μεγάλη, νεανική, χαρούμενη παρέα των 15ων Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων «ακτίς ονείρου» μας αποχαιρέτησε με μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Μια γιορτή, ένας θεσμός, που κράτησε έξι ολόκληρες ημέρες, από τις 19 ως τις 24 Μαΐου και που διοργάνωσαν για 15η συνεχή χρονιά τα ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με την άδεια και υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν 26 παιδικές θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο.


Akti Oneirou2015a680 μικροί ηθοποιοί από τις 31 παραστάσεις που παίχτηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλοι παιδιά δημοτικού, από τη Δράμα, τις Σέρρες, την Αλεξάνδρεια, τον Μικρόκαμπο, το Σχολάρι, το Φίλυρο, τον Λαγκαδά, την Καλαμαριά και όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης ανέβηκαν στη σκηνή του Ολυμπιακού Μουσείου και του «Ολύμπιον», έγιναν για λίγο πρωταγωνιστές και μας παρουσίασαν τη δική τους οπτική, τον κόπο και το όραμά τους, τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, τον αυθορμητισμό και την απλότητα, την αλήθεια της παιδικής ψυχής και μας γέμισαν αισιοδοξία και χαμόγελα.


Akti Oneirou2015dΣε μια ατμόσφαιρα χαράς, συνεργασίας, ευγενούς άμιλλας και καλλιτεχνικών αναζητήσεων, με το θερμό χειροκρότημα της οικογένειας, φίλων, μαθητών από τα σχολεία τους και από άλλες ομάδες, έδωσαν τις παραστάσεις τους με υποδειγματικό τρόπο, με καλλιτεχνική αρτιότητα και υποκριτικές ικανότητες υψηλών απαιτήσεων. Η φρέσκια ματιά τους έδωσε νέα πνοή σε κλασσικά έργα. Χιλιοειπωμένα στους αιώνες λόγια ακούστηκαν καινούρια. Πειραματίστηκαν, αναβίωσαν την παράδοση, ζωντάνεψαν σύγχρονα αγαπημένα έργα και γοήτευσαν με τις ερμηνείες, που απέπνεαν αθωότητα και αλήθεια, φρεσκάδα και δυναμισμό.


Τα εντυπωσιακά κοστούμια - δουλειά των παιδιών, των δασκάλων και πολλές φορές και των γονιών - μας μετέφεραν στο όνειρό τους, στον κόσμο της αθωότητας και της χαράς. Τα σκηνικά στις περισσότερες παραστάσεις, αν και λιτά, αναδείκνυαν το κείμενο και την προσπάθεια των παιδιών.


Akti Oneirou2015gΗ συνέπεια, η υπομονή και η ευσυνειδησία τους, το πάθος και το κέφι τους μας παραδειγμάτισαν…

Και το μεγάλο φινάλε, η αποκορύφωση ήρθε την Κυριακή 24 Μαΐου.


Η αίθουσα του ΟΛΥΜΠΙΟΝ ξεχείλισε από τη χαρά, την αγωνία και την προσμονή των παιδιών αλλά και την υπερηφάνεια παππούδων, γιαγιάδων και θείων που ήρθαν μαζί με τους γονείς των ηθοποιών για τη μεγάλη ώρα της επιβράβευσης των καλλιτεχνών!!!


Στην τελετή με την οποία έκλεισε η τελευταία ημέρα των παραστάσεων στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, ο αγαπημένος Διογένης Δασκάλου, μουσικός performer και stand up comedian, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της συνάντησης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Στέλιος Αμανατίδης, επί σκηνής, με τη βοήθεια αγαπημένων φίλων των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων και του θεσμού των Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων «ακτίς ονείρου», έδωσαν τα βραβεία στις 31 θεατρικές ομάδες που συμμετείχαν και τους ονομαστικούς επαίνους σε κάθε παιδί που πήρε μέρος.


Akti Oneirou2015cΣτη σκηνή ανέβηκαν μαζί με τους μικρούς ηθοποιούς και μοιράστηκαν την αγωνία αλλά και την τεράστια χαρά τους για την επιβράβευση της προσπάθειάς τους ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Βλάνταν Ιβιτς, εκπρόσωπος του Κ.Θ.Β.Ε., ο ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός, η αντιπεριφερειάρχης και χρυσή ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, από τον χώρο μουσικής ο Ηλίας Κόζας των Koza Mostra και οι electro-pop «Liebe», Δήμος Ζαχαριάδης και Γιώργος Μπέγκας, η Σούζη Καζαντζίδου, δημοσιογράφος-ρεπόρτερ, υπεύθυνη της τηλεόρασης του Αlpha στη Βόρεια Ελλάδα και ο Δημοσθένης Τολίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Κοσμοράδιο 95,1 του Plus Radio102,6 και του ΜORE 103, χορηγών επικοινωνίας της «ακτίς ονείρου», η Μαρία Αναγνωστοπούλου, σχολική Σύμβουλος 8ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ,) Λάζαρος Κυριζόγλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος ,ο Στέλιος Αποστόλου, αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θέρμης, εκπρόσωπος και του Δημάρχου Θέρμης, η δημοσιογράφος της ΕΤ3 Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, η υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Χαρίκλεια Τερζητάνου, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, σχολικός σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Μίνα Τσελέπη, διευθύντρια του συμβουλευτικού κέντρου της ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και η Έλενα Γούση, αντιπρόεδρος του συλλόγου «Οι φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης», στον οποίο δόθηκαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον κουμπαρά από τις εθελοντικές εισφορές των θεατών μας και η Αθανασία Κουλιάνου, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.


Akti Oneirou2015eΒραβεία έδωσαν στα παιδιά από τους χορηγούς μας, τον Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα πιες, που όλες αυτές τις ημέρες κερνούσε όλα τα παιδιά φρέσκο γάλα, ο Γιώργος Σδάνης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Αντρέας Χαρδαλούπης και εκ μέρους των διοργανωτών, των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Κορυφίδης και ο διευθυντής των Δημοτικών Σχολείων, Νίκος Πανουργιάς.


Στο τέλος μετά την αναμνηστική φωτογραφία δώσαμε όλοι ραντεβού για του χρόνου στους 16ους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες!!

 

Akti Oneirou2015f Akti Oneirou2015b

 

 

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.