WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Σύγχρονες Τάσεις Διοίκησης και Νέες Προοπτικές Επιχειρηματικότητας

DET Synedrio2015Για 12η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με τίτλο «Σύγχρονες Τάσεις Διοίκησης και Νέες Προοπτικές Επιχειρηματικότητας». To φετινό συνέδριο έλαβε χώρα την Πέμπτη 14 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο ης Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Το 12ο Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας αποτέλεσε για άλλη μια χρονιά τόπο συνάντησης μελών ΔΕΠ, υποψήφιων διδακτόρων, ερευνητών αλλά και προπτυχιακών/μεταπτυχιακών φοιτητών, από διάφορα πανεπιστήμια και οργανισμούς με στόχο την παρουσίαση και συζήτηση θεμάτων σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και τις νέες προοπτικές επιχειρηματικότητας. Περισσότεροι από 300 φοιτητές από διάφορα ελληνικά πανεπιστήμια, καθηγητές, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων έδωσαν το παρόν στη διοργάνωση. Oι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στα sessions που πραγματοποιήθηκαν και είχαν ως κύριο αντικείμενο την παρουσίαση εργασιών από νέους ερευνητές πολλών ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων (ΟΠΑ, ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΠΑ.ΠΕΙ, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΠΑ.ΜΑΚ, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Columbia University) και άλλων ιδρυμάτων.


Η θεματολογία που καλύφθηκε στα διεξαχθέντα sessions ήταν σχετική με την Ψηφιακή Καινοτομία, τη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τα Business Analytics, τις Ποσοτικές Μεθόδους, την Επιχειρησιακή Πολιτική & Στρατηγική, τις Ποσοτικές Αναλύσεις για την Οικονομία, τη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, την Καινοτομία & Τεχνολογία, τη Δημόσια Διοίκηση, την Τιμολογιακή Πολιτική και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Πράσινη Επιχειρηματικότητα.


DET Synedrio2015aΗ οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούταν από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτω από την επιστημονική επίβλεψη και το συντονισμό του Λέκτορα κ. Κωνσταντίνου Ανδρουτσόπουλου. Την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου συγκρότησαν μέλη ΔΕΠ του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Το συνέδριο άνοιξε με μία σειρά ομιλιών από στελέχη των εταιρειών McKinsey, Global Sustain, JMK Ltd και εκπρόσωπο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας “egg - enter grow go” παρουσιάζοντας και αναλύοντας το σύγχρονο περιβάλλον του Επιχειρείν.


Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, διοργανώθηκαν πλήθος Workshops με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα και την προσωπική ανάπτυξη του ατόμου. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να δημιουργήσουν μια επιχείρηση στο ΟΠΑ σε 60’ (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation ACE), πώς να μετατρέψουν την ιδέα τους σε μια start-up αποκτώντας και την απαραίτητη χρηματοδότηση (MyeTutor.org), αλλά και πώς να κάνουν pitching την ιδέα τους (frink). Από την άλλη, μπορούσαν να μάθουν πώς να διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος του συνομιλητή τους (Kariera.gr Training & Development Centre, Dynamic Equilibrium System), αλλά και να ενημερωθούν για τις προοπτικές σταδιοδρομίας στο χώρο του Digital Marketing (College Link).


Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με ένα εξειδικευμένο workshop για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των συνέδρων από το Kariera.gr. Η θεματολογία του σεμιναρίου αφορούσε το Personal Branding, συμβουλές για επιτυχημένο Networking, ευκαιρίες και προκλήσεις για τους νέους απόφοιτους και προσομοίωση μιας συνέντευξης για να επισημανθούν τα Do’s & Don’ts σε «δύσκολες» ερωτήσεις.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.