WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ημέρα Καριέρας - 2 Απριλίου 2015

IST newΜεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε για 18η συνεχή χρονιά το IST στις εγκαταστάσεις του, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015.


Με τη συμμετοχή πλήθους εταιρειών, η «Ημέρα Καριέρας» έφερε σε επαφή τους φοιτητές και αποφοίτους του IST με εκπροσώπους εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, δίνοντας την ευκαιρία στο εν δυνάμει ανθρώπινο δυναμικό να βιώσει τη διαδικασία της συνέντευξης, να δικτυωθεί, αλλά και να διεκδικήσει μία θέση εργασίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των φοιτητών.


Την Ημέρα Καριέρας τίμησε με την παρουσία του ο κ. Νίκος Μανεσιώτης, Οικονομικός Επόπτης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς απευθύνοντας χαιρετισμό στους εκπροσώπους των εταιριών και στους φοιτητές. Ο κ. Μανεσιώτης, αναφερόμενος στην αγορά εργασίας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω των τρέχουσων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τη νέα γενιά να μην εφησυχάζει, να είναι ανήσυχο πνεύμα και να «κυνηγάει» τις ευκαιρίες.


IST Career Day 2015Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες των κ.κ. Βαγγέλη Τσαλιαγκού, Senior HR Manager της Wind και Κωνσταντίνου Ματσουρδέλη, Συνιδρυτή του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας. Ο κ. Β. Τσαλιαγκός αναφέρθηκε στις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας, αλλά και στις δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες, ενώ ο κ. Κ. Ματσουρδέλης, μίλησε για την νεοφυή επιχείρηση που ίδρυσε το 2013, αναφερόμενος στην επιχειρηματικότητα ως επιλογή καριέρας.


Το IST έχει ως στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος που στηρίζει, ενθαρρύνει και καλλιεργεί την σύγχρονη επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.


Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω προγραμμάτων σπουδών άμεσα συμβατών με την αγορά εργασίας, μέσω μίας πληθώρας δραστηριοτήτων όπως η οργάνωση σειράς ενεργειών για τους φοιτητές (Ημέρα Καριέρας, διαλέξεις, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Crazy Business Ideas, κλπ.), αλλά και μέσω συνεργασιών όπως με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και Αθηνών με τα οποία το IST έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα, αλλά και τη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.


Σύντομο Προφίλ: IST

Tο IST είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας. Σε συνεργασία με φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, προσφέρει μια σειρά προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, ευέλικτων Supported Distance Learning προγραμμάτων, διετών προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εξειδίκευσης, καθώς και σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα Δια Βίου Μάθησης σε τρεις ευρείς επιστημονικούς τομείς:

• Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες
• Επιστήμη Υπολογιστών - Πληροφορική
• Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Επιστήμες Υγείας

Όραμα του IST είναι η παροχή υψηλού επιπέδου σπουδών και υπηρεσιών, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς και η ενεργός συμβολή του στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και διεθνώς.


Στοιχεία Επικοινωνίας:
IST
Πειραιώς 72, Μοσχάτο
Τηλ.: 210 4822222
Web: www.ist.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.