WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Το Σχολείο του μέλλοντος & η ανάπτυξη δίγλωσσης εκπαίδευσης. CLIL-Content Language Integrated Learning.

Europaiko ProtypoΗ σύγχρονη μέθοδος για την ανάπτυξη πραγματικού δίγλωσσου περιβάλλοντος σε Νηπιαγωγείο & Δημοτικό


Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο για τα 5 χρόνια λειτουργίας του, οργανώνει την 13η Επιστημονική Ημερίδα το Σάββατο 07 Μαρτίου 2015 στις 9:00-15:00 με θέμα: «Το Σχολείο του μέλλοντος & η ανάπτυξη δίγλωσσης εκπαίδευσης. CLIL-Content Language Integrated Learning» η οποία θα λάβει χώρα στην Πολυγωνική αίθουσα του Γλυφάδα Golf Gardens, τέρμα Κων. Καραμανλή, παλιό αεροδρόμιο.


Europaiko Pro0315Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ εφαρμόζει και διευρύνει για δεύτερη χρονιά την καινοτόμο εκπαιδευτική πρακτική CLIL, μια Συνδυασμένη Εκμάθηση Επιστημονικού Αντικειμένου και Ξένης Γλώσσας που επιτρέπει στον μαθητή να αναπτύξει τις γλωσσικές καθώς και τις γνωστικές του δεξιότητες (Διδασκαλία Διπλής Εστίασης). Παράλληλα στόχος είναι η απόκτηση διαπολιτισμικής αντίληψης και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων. Μελετήσαμε για δύο χρονιές, (2011-12 2012-13), τις παραμέτρους CLIL και τον τρόπο εφαρμογής της σε άλλες χώρες. Μάλιστα οργανώσαμε μια διεθνή διημερίδα το 2012 όπου και αφιερώσαμε ιδιαίτερο χώρο με προσκεκλημένους εκπαιδευτικούς από τη Φινλανδία, οι οποίοι έχουν ήδη εφαρμόσει την συγκεκριμένη μέθοδο εδώ και μία δεκαετία.


Πέρυσι ξεκινήσαμε την εφαρμογή της σε όλες τις τάξεις, στα γνωστικά αντικείμενα «στοιχεία Ευρωπαϊκού πολιτισμού», Εικαστικά και Γεωγραφία. Φέτος το σχολείο έχει διευρύνει την εφαρμογή της μεθόδου σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού στα γνωστικά αντικείμενα: Μαθηματικά, Φυσική, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Συναισθηματική Νοημοσύνη και Εικαστικά, με νέο εκπαιδευτικό υλικό από Βρετανικό εκδοτικό οίκο και την πεποίθηση ότι το σχολείο μας απαντά στις πραγματικές μελλοντικές ανάγκες των μαθητών μας, αλλά παράλληλα πρωτοπορεί προσφέροντας 10 ώρες Αγγλόφωνου προγράμματος στην Α΄ Δημοτικού στο πλαίσιο του διευρυμένου προγράμματός του. Σε συνδυασμό με την διδασκαλία Γαλλικής γλώσσας από την Α’ Δημοτικού και Γερμανικών από την Γ΄ Δημοτικού, κάνουμε πραγματικότητα το μήνυμα:


«Η πολυγλωσσία και η πολυπολιτισμικότητα είναι στάση Ζωής και ευκαιρία Ζωής»

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.