WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Εκπαιδευτικό εργαστήριο, για ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον

PanMakΗ αναγνώριση, η πρόληψη και η διαχείριση ψυχοκοινωνικών κινδύνων που μπορούν να εμφανιστούν στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα μέσα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι το θέμα δωρεάν εκπαιδευτικού εργαστηρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, στην Αίθουσα Συνεδρίων, στον 1ον όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 12 το μεσημέρι.


Το εργαστήριο με τίτλο «Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τη θεωρία στην πράξη» θα έχει διάρκεια 4 ώρες και πραγματοποιείται στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχολογίας της Εργασίας, Anthony Montgomery.


Στο εκπαιδευτικό εργαστήριο θα παρουσιαστεί ένα σύνολο ψυχοκοινωνικών κινδύνων, όπως εργασιακή ανασφάλεια, φόρτος εργασίας, συγκρούσεις, αγένεια, έλλειψη άνετου εργασιακού περιβάλλοντος, συναισθηματικές απαιτήσεις, σύγκρουση εργασίας – οικογένειας, οι οποίοι εμφανίζονται συχνότερα στις ελληνικές επιχειρήσεις.


Επιπρόσθετα θα παρουσιαστεί μια σειρά από εργασιακούς πόρους όπως εργασιακός έλεγχος, κοινωνική στήριξη, διασαφήνιση ρόλων, ανοιχτή επικοινωνία, ευέλικτο ωράριο και μία συλλογή εργαλείων που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μάθουν να αναγνωρίζουν τα προβλήματα που προκύπτουν καθώς και να τα διαχειρίζονται.


Όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές, «η βελτίωση της ποιότητας της εργασίας προϋποθέτει την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι μπορούν να εμφανιστούν σε όλες τις επιχειρήσεις και η τοποθέτηση του θέματος στην ατζέντα τους είναι μέγιστης σημασίας καθώς ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον είναι πυλώνας της ανάπτυξής τους. Η αναγνώριση, η πρόληψη και η διαχείριση των κινδύνων αυτών αποτελούν επομένως σημαντικά εφόδια μίας επιχείρησης του 21ου αιώνα.»


Το εργαστήριο απευθύνεται σε:

  • Ιδιοκτήτες και διευθυντές μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Εργαζόμενους και εκπροσώπους εργαζομένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Υπεύθυνους τμημάτων Υγείας και Ασφάλειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Υπεύθυνους τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Συμβούλους επιχειρήσεων
  • Δημόσιους φορείς που είναι αρμόδιοι για την πρόληψη και τον έλεγχο της Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας
  • Γιατρούς εργασίας

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό εργαστήριο είναι δωρεάν, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Καθώς υπάρχουν περιορισμένες θέσεις, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στο τηλ. 2310-891.308 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (κ. Καρολίνα Δουλουγέρη).

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.