WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

7η θέση για την Εκπαιδευτική Αναγέννηση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Ekp.Anagennisi Sotsi1Την 7η θέση κατέκτησε η ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, με θέμα το Διάστημα, που πραγματοποιήθηκε στo Σότσι της Ρωσίας από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2014.


Η ομάδα μας, έχοντας κατακτήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τον οποίο διοργανώνει η WRO Hellas, εκπροσώπησε και φέτος τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 390 ομάδες από 47 χώρες.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία open στην οποία συμμετείχαμε θεωρείται ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς σε αυτήν λαμβάνουν μέρος και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπως φοιτητές Πανεπιστημίων, ακόμη και επαγγελματίες, από όλον τον κόσμο.


Υπεύθυνος για την προετοιμασία της ομάδας ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής και Αναπληρωτής Διευθυντής του Λυκείου κύριος Δημήτριος Μωραΐτης.


Ekp.Anagennisi Sotsi2Η φετινή μας ομάδα, με το όνομα «Minders» αποτελείται από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Στυλιανό Αγορόπουλο, Αλέξανδρο Λέσση και Δημήτριο Ελευθεριάδη, αλλά και τους απόφοιτους του σχολείου μας Ορφέα-Ιωάννη Ζαφείρη -φοιτητή πλέον του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων- και Ιάσονα Ταούκη –φοιτητή πλέον του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.


Δημιούργημά της το ρομποτικό σύστημα Shine Space, ένα εργαλείο για τη συλλογή και αξιοποίηση των σπανίων μετάλλων και του πάγου που βρίσκονται στους αστεροειδείς.


Πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια της ομάδας προσέφερε και ο καθηγητής του Σχολείου μας κύριος Δημήτριος Παπαδόπουλος.


Ekp.Anagennisi Sotsi3Συγχαίρουμε τους μαθητές και τον καθηγητή τους που για μια ακόμη χρονιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και εκπροσώπησαν την Εκπαιδευτική Αναγέννηση αλλά και την Ελλάδα με όλες τους τις δυνάμεις, κατακτώντας μια τόσο υψηλή διάκριση σε διεθνές επίπεδο!


Ευχαριστούμε θερμά, επίσης, τις εξής εταιρείες που μας στήριξαν στην προσπάθειά μας:

Drawlab Creative Design and Prototype Services
(που ανέλαβε όλη την τρισδιάστατη εκτύπωση για την κατασκευή του ρομπότ)
Ναυτιλιακή Εταιρεία Polembros Shipping ltd
Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Wind Hellas
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος – NBG Pangaea
Vertitech – Vertical I.T. Solutions and Consulting
Μαρίνες Ρόδου Α.Ε.
Innora Robotics and Automation
Ελληνικό Κέντρο Ανακύκλωσης ΑΒΕΕ (Ανακύκλωση Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού)
Vlassopoulos Travel Services
Ελληνικά Χρηματιστήρια
Clever Point - υπηρεσίες logistics

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.