WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Μαθητές Β’ Λυκείου οι νικητές του 1ου Βραβείου!

IST CrazyIdeasΒράβευση των νικητών του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας “Crazy Business Ideas” από το IST College

 

Το IST College, σε μία, ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση, βράβευσε την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 τις 3 καλύτερες ιδέες του διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας “Crazy Business Ideas” που διοργάνωσε το Κολλέγιο για 4η συνεχή χρονιά με στόχο να παροτρύνει νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη! O Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π).


IST CBI2014Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και ο Καθηγητής κ. Χαρίλαος Λαμπρόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.


Κατά τον χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος ανέφερε ότι «Η στρατηγική της Γ.Γ.Ε.Τ. επικεντρώνεται στο τρίπτυχο «ΕΡΕΥΝΩ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και πάνω σε αυτό εστιάζουμε και δημιουργούμε ένα φιλικό προς την καινοτομία περιβάλλον. Το όραμα μας είναι ‘Η Ελλάδα της Καινοτομίας του 2021’. Μ’ αυτές τις σκέψεις, κλείνοντας, εύχομαι ο επόμενος διαγωνισμός από τις 117 «τρελές ιδέες» που συμμετείχαν αυτή την χρονιά και τους 6424 που ψήφισαν, να τις διπλασιάσει και συνεχώς να αναβαθμίζεται, διαμορφώνοντας έτσι μια διαδικασία συμμετοχική και αποτελεσματική. Αυτή θα είναι και η μεγάλη προσφορά στην οικονομία της χώρας, στην ανάπτυξή της αλλά κυρίως στην καλλιέργεια της ‘κουλτούρας της καινοτομίας’. Αυτό θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και θα κάνει το οικοσύστημα της χώρας ανταγωνιστικό στο παγκόσμιο περιβάλλον».


Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη βράβευση των νικητών, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Επειδή θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να είναι αρωγός και να επιβραβεύει τέτοιες δημιουργικές προσπάθειες και δη από νέους ανθρώπους, η ΓΓΕΤ θα επιβραβεύσει συμβολικά επιπλέον τους έξι φιναλίστ του διαγωνισμού, προσφέροντας 4.000 ευρώ στο νικητή, 3.000 ευρώ στον 2ο, 2.000 ευρώ στον 3ο και από 1.000 ευρώ στους υπόλοιπους διακριθέντες. Τα ποσά αυτά θα δοθούν στους δικαιούχους στη βάση προτάσεων που θα μας υποβάλουν για την περαιτέρω συνέχιση και ανάδειξη των προϊόντων και υπηρεσιών που ανέδειξαν».

 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το δελτίο τύπου και να δείτε τους νικητές πατήστε ΕΔΩ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.