WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Η αναγνώριση των αποφοίτων του IST από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων είναι πλέον γεγονός!

IST newΧρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια ώστε η Ελλάδα να προσαρμοστεί στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και να παρθούν οι πρώτες αποφάσεις αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων σπουδών αποφοίτων κολλεγίων με τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.


Έτσι, με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.), του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, εκδόθηκε σε απόφοιτο του IST αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου, “Bachelor of Science in Accounting and Management Information Systems” του ιδρύματος του Ηνωμένου Βασιλείου University of Hertfordshire, με τους τίτλους των πτυχιούχων του τμήματος «Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος, με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας στην Ελλάδα νομοθεσίας, χωρίς κανένα επιπλέον αντισταθμιστικό μέτρo.


Με αυτόν τον τρόπο, κατοχυρώνονται πλέον τα επαγγελματικά προσόντα των αποφοίτων του IST και αίρονται τα όποια εμπόδια στην άσκηση του επαγγέλματός τους. Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι του IST, το οποίο έχει συνάψει συνεργασίες με αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια χωρών της Ε.Ε., θα μπορούν να έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα ασκήσεως επαγγέλματος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με εκείνα που διαθέτουν οι απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων. Επίσης, πλέον όλες οι εγκύκλιοι του δημοσίου αναφέρονται σε αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ ή το ΣΑΕΠ και οι απόφοιτοί μας μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, κ.λ.π.


Σημειώνεται ότι ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετές αναγνωρίσεις και ότι ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων του IST έχει ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών τους και αναμένονται πλέον οι σχετικές αποφάσεις του Σ.Α.Ε.Π.


Σύντομο Προφίλ: IST

Το IST ιδρύθηκε το 1989 και σήμερα, είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας. Σε συνεργασία με διακεκριμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού όπως το London South Bank University, το University of London International Programmes και το Catholic University of Lyon, το IST προσφέρει Bachelors και Masters, Supported Distance Learning προγράμματα, καθώς και προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εξειδίκευσης, Σεμινάρια και Επιμορφωτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης σε τρεις κύριους ακαδημαϊκούς τομείς: τις Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες, την Επιστήμη Υπολογιστών- Πληροφορική και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Επιστήμες Υγείας.


Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών στο IST οδηγεί στην απόκτηση Bachelors και Masters, τα οποία απονέμονται από τις Πρυτανικές Αρχές των συνεργαζομένων πανεπιστημίων και αναγνωρίζονται τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και παγκοσμίως.


Όραμα του IST είναι η παροχή υψηλού επιπέδου σπουδών και υπηρεσιών, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς και η ενεργός συμβολή του στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και διεθνώς.


Σήμερα, το IST διαθέτει ακαδημαϊκή δομή και οργάνωση εφάμιλλες με εκείνες των φημισμένων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, διατηρώντας στενές σχέσεις και συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς για καλύτερη εκπαίδευση και απασχολησιμότητα των φοιτητών του, ενώ στεγάζεται σε κτίριο διεθνών προδιαγραφών, συνολικής επιφάνειας 9.500 τ.μ., ειδικά κατασκευασμένο για τη λειτουργία ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος πανεπιστημιακού επιπέδου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IST: www.ist.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Πειραιώς 72, Μοσχάτο
Τηλ.: 210 4822222
Web: www.ist.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.