WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Δήλωση Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητή Πάρι Τσάρτα σχετικά με τις δηλώσεις των Υπουργών Παιδείας και Τουρισμού για την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών

Panepistimio Aigaiou newΟι δηλώσεις των Υπουργών Παιδείας και Τουρισμού βρίσκονται καταρχάς προς τη σωστή κατεύθυνση και συνδέονται με προτάσεις που έχουν κάνει τόσο οι σχετικοί επιστήμονες με τον τουρισμό όσο και οι επαγγελματικοί φορείς του τομέα. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται και πάλι, όπως γνωρίζουν οι αρμόδιοι και των δύο υπουργείων, ότι έχουν δημιουργηθεί 2 προπτυχιακά τμήματα τουρισμού σε ελληνικά Πανεπιστήμια από το 2008 (Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Πανεπιστήμιο Πειραιά), τα οποία καταργήθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία και χωρίς να έχουν λειτουργήσει το 2013.


Ο πρώην Υπουργός Παιδείας καθηγητής κ Αρβανιτόπουλος είχε δεσμευτεί ότι αυτά τα τμήματα θα λειτουργούσαν το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, πράγμα που τελικά δεν έγινε. Επισημαίνουμε και πάλι την ανάγκη, στις όποιες συζητήσεις αφορούν την τουριστική εκπαίδευση, να εμπλακούν άμεσα τα δύο ενδιαφερόμενα πανεπιστήμια που διαθέτουν τη σχετική εμπειρία, τις υποδομές και το προσωπικό για τα τουριστικά θέματα.


Καθηγητής Πάρις Τσάρτας
Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.