WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

80 μαθητές από 45 διαφορετικά Λύκεια απ’ όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το 5ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

MBA InternationalΓια 5η συνεχή χρονιά διεξήχθη με επιτυχία το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES program) από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με στόχο την ανάδειξη της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, το σχολείο εκπαιδεύει τους μαθητές στη δόμηση επιχειρηματικού πλάνου και στα βήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.


Τη φετινή χρονιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα συνολικά 80 μαθητές από 45 διαφορετικά σχολεία από όλη την Ελλάδα (24% εκτός Αττικής). Όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη, Eπιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος, «φέτος το ενδιαφέρον των μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα για το πρόγραμμα μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Υποβλήθηκαν περισσότερες από 150 αιτήσεις και για το λόγο αυτό διπλασιάσαμε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές».

YESprogram

 

 

 

 

 

 


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στελέχη επιχειρήσεων που διδάσκουν και παρουσιάζουν στο πρόγραμμα. «Είναι χαρά μας να βλέπουμε, χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότερους φορείς να πιστεύουν και να συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια και ακόμη πιο ευχάριστο να βλέπουμε τα νέα παιδιά να διοχετεύουν με πάθος τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους σε μια ιδέα που μπορεί να αποτελέσει την επιχείρηση του αύριο».


Στις δύο εβδομάδες που διήρκησε το πρόγραμμα οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν διαλέξεις από καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εξωτερικούς ομιλητές από τον επιχειρηματικό κόσμο, συμμετείχαν σε ανάλυση επιχειρηματικών περιπτώσεων και σε εκπαιδευτικά επιχειρηματικά παιχνίδια (business games), ενώ στο τέλος του προγράμματος πραγματοποίησαν επίσκεψη, σε μικρές ομάδες ατόμων, σε εταιρείες και φορείς επιχειρηματικότητας διαφόρων κλάδων, όπου αλληλεπίδρασαν με κορυφαία στελέχη και είδαν πώς λειτουργεί μια επιχείρηση σε πραγματικές συνθήκες. Τις επισκέψεις συντόνισε ο Φοιτητικός Σύλλογος Επιχειρηματικότητας ThinkBiz στο πλαίσιο του προγράμματος «Στη Σκιά ενός Επιχειρηματία».


Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές, δουλεύοντας σε ομάδες, επεξεργάζονταν καθημερινά το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο. Τα τελικά επιχειρηματικά πλάνα παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη του προγράμματος, την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την ημερίδα παρακολούθησαν καθηγητές του Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι εταιρειών, γονείς και φοιτητές. Οι ιδέες και τα επιχειρηματικά σχέδια των μαθητών, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που διατέθηκε για την επεξεργασία τους, έλαβαν πολύ ενθαρρυντικά και θετικά σχόλια.

 

Για να δείτε τις επιχειρηματικές ιδέες που ξεχώρισαν πατήστε ΕΔΩ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.