WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» - 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ Β΄ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

BArsakeio-braveio-epiheirimatikotitasΓια ακόμη μία φορά μαθητές του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού ανέδειξαν τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους και διακρίθηκαν πανελληνίως, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της «Επιχειρηματικότητας».

Αυτή τη φορά πρόκειται για τον Μαθητικό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας (Social Innovation Relay, www.sir.ja-ye.org), που υλοποιείται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), παράρτημα του οργανισμού Junior Achievement στην Ελλάδα (www.ja-ye.org). Οι μαθητές Δανάη Γέρου, Γεώργιος-Χρήστος Κουής ( Β΄ τάξη ) και Νικόλαος Τσιλίκας ( Γ΄ τάξη ) κατάκτησαν το 2ο βραβείο, με βαθμολογική διαφορά μόλις 0,06/100 από την ομάδα που απέσπασε το 1ο βραβείο, λαμβάνοντας πιστοποιητικό τιμητικής διάκρισης και δώρα από τον χορηγό του ΣΕΝ, Hewlett-Packard (ΗP).

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να καλλιεργήσουν πρωτοπόρες ιδέες και λύσεις για τα σημερινά κοινωνικά ζητήματα και συγχρόνως να τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που χρειάζεται για να αναδειχθούν στο μέλλον κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες.

Σοβαρό κοινωνικό ζήτημα αποτελούν τα τροχαία ατυχήματα. Η πρόταση της Δανάης Γέρου, του Γεωργίου-Χρήστου Κουή και του Νικόλαου Τσιλίκα αφορούσε στη δημιουργία μίας επιχείρησης με την επωνυμία “Sempreviva”, η οποία αποσκοπούσε στη δημιουργία της συσκευής «Ethalyzer» που ενσωματώνεται στο τιμόνι τού αυτοκινήτου και μέσω του ειδικού υπερευαίσθητου αισθητήρα που διαθέτει, ανιχνεύει από την ανάσα του οδηγού το αλκοόλ. Έτσι, είναι ικανό να αντιλαμβάνεται πότε ο οδηγός έχει υπερβεί τα θεσμοθετημένα όρια επιτρεπτής κατανάλωσης αλκοόλης και με τη βοήθεια ενός μηχανικού συστήματος να αναχαιτίζει την εκκίνηση του αυτοκινήτου, ώστε να αποφεύγονται τα τροχαία ατυχήματα που οφείλονται σε υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλης.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουλίου στα κεντρικά γραφεία της HP στο Χαλάνδρι, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του ΣΕΝ, κ. Μαρίας Λαϊνά, της Διευθύντριας των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΣΕΝ, κ. Βάνας Ρόζου, της εκπροσώπου της Hewlett-Packard (ΗP), κ. Αντιγόνης Ζήκου, των εθελοντών –συμβούλων και όλων των διακριθέντων ομάδων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ίδια ιδέα διακρίθηκε και έλαβε το Β΄Βραβείο στο πλαίσιο του διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (Ennovation Junior 2014) που διοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο της Κύπρου και πάνω από δέκα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Υπεύθυνη του Προγράμματος της «Επιχειρηματικότητας» στο Β΄Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού είναι η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Νομικών Επιστημών.

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.