WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο 6ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Augouleas LinardatosΤο Σάββατο 28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ο διαγωνισμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου», συνδιοργανώθηκε από κοινού από το Δήμο Περιστερίου, τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO HELLAS, τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, τη ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Α.Ε., και την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ).


AugLin Robotiki1Η ομάδα των εκπαιδευτηρίων Αυγυλέα-Λιναρδάτου «Robot Boys», που αποτελούνταν από τους μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Ιωσήφ Απέργη, Δημήτρη Γουναρίδη και Αντώνη Ιωάννου-Σκέντερ αναδείχθηκε 5η πανελλαδικά.


Οι συμμετέχοντες έχοντας δημιουργήσει ομάδες των τριών μαθητών, αξιοποίησαν τις γνώσεις τους στην πληροφορική, τα μαθηματικά και τη φυσική με στόχο να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα μοντέλο ρομπότ. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τέθηκαν διάφορες προκλήσεις στους μαθητές και το ζητούμενο για όλες τις ομάδες ήταν το μοντέλο που προετοίμασαν να μπορεί να ανταπεξέλθει στο εκάστοτε σενάριο.


AugLin Robotiki3Στόχοι του διαγωνισμού μέσα από την εξερεύνηση των ρομποτικών συστημάτων στο σχολείο είναι:

• Να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.
• Να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη.
• Να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
• Να βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.


AugLin Robotiki2Την τελετή έναρξης του διαγωνισμού τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο κ. Νίκος Κασκαβέλης εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Ανδρουλακάκης, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, η Αντιδήμαρχος πολιτισμού και τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου κ. Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, ο επιστημονικά υπεύθυνος του διαγωνισμού κ. Νίκος Φαχαντίδης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΠΕΚΑΠ κ. Σταύρος Κωτσάκης, ο κ. Γιώργος Λιναρδάτος Γενικός Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου, και ο κ. Ιωάννης Σομαλακίδης από τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.