WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ανατρέφοντας και διαπαιδαγωγώντας τα παιδιά μας στην Ελλάδα της κρίσης

Ekp Zoi new«Από τις δυσχέρειες γεννιούνται θαύματα»
Μπρυγέρ

Τα Εκπαιδευτήριά μας, συνεχίζοντας τις επιμορφωτικές τους εκδηλώσεις, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, 5 Μαϊου 2014 και ώρα 7.30΄ μ.μ., παιδαγωγική συνάντηση με τίτλο: «Ανατρέφοντας και διαπαιδαγωγώντας τα παιδιά μας στην Ελλάδα της κρίσης».

 

EkpZoi goneisimeridaΕίναι γεγονός ότι σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς, βιώνουμε μια πραγματικότητα που δεν μας ικανοποιεί: οικονομικές δυσκολίες, κοινωνικές συγκρούσεις, κρίση αξιών και ιδανικών, δυσπιστία σε πρόσωπα και θεσμούς… Οι δυσκολίες αυτές, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από τα παιδιά μας, ακόμα κι αν εμείς δεν τους μιλάμε ευθέως, επηρεάζουν το συναίσθημα, τη διάθεση, τον λόγο τους και την ικανότητά τους να προσπαθούν και να μαθαίνουν, να δημιουργούν κοινωνικές σχέσεις, να παίζουν και να ονειρεύονται. Τα ίδια δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να διαχειριστούν το γεγονός ότι ξαφνικά πολλά πράγματα στην καθημερινότητά τους άλλαξαν και ότι μέσα σε λίγο χρόνο όλα, σχεδόν, φαίνονται ή γίνονται αλλιώς απ΄ό,τι είχαν συνηθίσει. Σ΄αυτή την περίεργη φάση λοιπόν είναι οι «μεγάλοι» και περισσότερο οι γονείς εκείνοι που οφείλουν να μιλήσουν στο παιδί με τρόπο κατάλληλο, μεστό και κατανοητό γι΄αυτό που συμβαίνει, εκείνοι που θα του δώσουν εξηγήσεις και εναλλακτικές προτάσεις, ασπίδα, χάρτη, πυξίδα και προσανατολισμό, έτσι ώστε να το υποστηρίξουν στη δοκιμασία και να μην συνθλιβεί από τις δυσάρεστες εμπειρίες που πιθανότατα θα βιώσει.


Κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής συνάντησης θα ανταλλαγούν προβληματισμοί, γνώμες, απόψεις και πρακτικές πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και θα δοθούν απαντήσεις στα παρακάτω (και όχι μόνο) ενδεικτικά ερωτήματα:

  • Πρέπει να μιλήσω στο παιδί μου για την κρίση;
  • Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, τι ακριβώς πρέπει να πω και με ποιο τρόπο θα το κάνω, ώστε να μην το αποσταθεροποιήσω και να μην το οδηγήσω σε ένα «βίαιο μεγάλωμα»;
  • Με ποιους συγκεκριμένους τρόπους θα το υποστηρίξω, έτσι ώστε να βγεί από τη δοκιμασία νικητής, δηλαδή με το λιγότερο κόστος, ψυχικά, δυνατότερο και σοφότερο σε ό,τι αφορά την τέχνη της ζωής, μιας ζωής με λιγότερες ίσως παροχές, απολαβές και αυταπάτες αλλά ωστόσο μιας ζωής πολύτιμης, αυθεντικής και άξιας να τη ζεις;


Κύρια εισηγήτρια στην ημερίδα θα είναι η επιστημονική συνεργάτης των Εκπαιδευτηρίων μας κ. Ράνια Κυριαζή, Ψυχοπαιδαγωγός, Δρ Κοιν. Ψυχολογίας, ενώ στη συζήτηση που θα επακολουθήσει θα παρέμβει και η ψυχολόγος μας κ. Σμαράγδα Ματθαίου.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.