eduadvisor.gr | Το Εκπαιδευτικό Portal!

Switch to desktop Register Login

Oxford Global Summit for Young Leaders, 1-5 Ιουλίου - Εμπειρία Πανεπιστημίου Οξφόρδης στην Αθήνα, για μαθητές ηλικίας 15-19 ετών

ByronCollege advertorialΝέοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα μοναδικό, παγκόσμιο εκπαιδευτικό event στο Byron College


Πώς είναι άραγε να σπουδάζεις σε ένα πανεπιστήμιο διεθνούς κύρους, όπως το Oxford University, που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως όσον αφορά τις προοπτικές απασχόλησης για τους αποφοίτους του; Πώς νοιώθεις όταν συναντάς μέντορες και καθηγητές σαν αυτούς που είχαν ο Στίβεν Χόκινγκ, η Μάργκαρετ Θάτσερ, η Τερέζα Μέι ή η Ίντιρα Γκάντι;

Πώς είναι αυτοί οι φωτισμένοι «δάσκαλοι» να βρίσκονται στην Αθήνα και να συνομιλούν με μαθητές και φοιτητές, προετοιμάζοντάς τους για τις ακαδημαϊκές τους σπουδές και την μελλοντική τους καριέρα;


ByronCollege advertorial1Αυτή την μοναδική εμπειρία θα ζήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι συμμετέχοντες στο «Oxford Global Summit for Young Leaders», που διοργανώνεται στις 1-5 Ιουλίου στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις και με την υποστήριξη του Byron College.

Πρόκειται για ένα διεθνές εκπαιδευτικό γεγονός, που απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους μαθητές, ηλικίας 15-19 ετών, οι οποίοι φιλοδοξούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα καλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ένα πολυεπιστημονικό event, διάρκειας μιας εβδομάδας, που δημιουργήθηκε και καθοδηγείται από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και επιδιώκει να ενεργοποιήσει τα πιο λαμπρά νεαρά μυαλά, μέσα από μια καινοτόμα εκπαιδευτική εμπειρία, αναδεικνύοντας τους αυριανούς ηγέτες.


ByronCollege advertorial3Συνεντεύξεις με καθηγητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Μαθητές και φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία μιας υψηλής ποιότητας προετοιμασίας για την είσοδό τους στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (Oxbridge, Harvard), συμμετέχοντας σε mock up συνεντεύξεις από τους ίδιους τους καθηγητές που πραγματοποιούν τις συνεντεύξεις των υποψηφίων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Παράλληλα, θα μπορέσουν να λάβουν mentorship από ηγέτες με ποικίλο επαγγελματικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο, αποκτώντας, παράλληλα, μεγάλες δυνατότητες δικτύωσης, με φιλόδοξους και υψηλού επιπέδου συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα του θερινού Oxford Global Summit for Young Leaders είναι ενδεικτικό της out of the box δημιουργικής προσέγγισης που προτείνουν οι ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης: «The “eureka moment”: can we create it on purpose?». Το πρόγραμμα ωθεί τους συμμετέχοντες να εργαστούν ομαδικά για τον εντοπισμό λύσεων σε μείζονος σημασίας παγκόσμιες προκλήσεις, καθοδηγούμενοι από εξέχοντες ομιλητές και μέντορες από κάθε ακαδημαϊκό κλάδο σπουδών, ενώ, πέρα από τις διαλέξεις που θα παρακολουθήσουν, προβλέπει τη συμμετοχή τους σε διαδραστικά μαθήματα και σεμινάρια για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

 

ByronCollege advertorial2«Βοηθάμε τους νέους ηγέτες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο»

«Ο κόσμος είναι πολύ μεγάλος για τις παραδοσιακές τάξεις και τα σχολικά βιβλία. Το Oxford Global Summit for Young Leaders είναι μια μοναδική εμπειρία, υψηλού επιπέδου, για τους μαθητές που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το επόμενο μεγάλο τμήμα της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους. Διδάσκουμε τις δεξιότητες, παρέχουμε καθοδήγηση και δημιουργούμε ένα συνεργατικό περιβάλλον για να βοηθήσουμε τους νέους ηγέτες να αντιμετωπίσουν τις πιεστικές προκλήσεις του αύριο», είναι το σκεπτικό του Oxford Global Summit for Young Leaders.


ByronCollege advertorial4Δωρεάν καθοδήγηση για 1 χρόνο, συστατικές επιστολές και ευκαιρία για είσοδο στην Οξφόρδη

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και θα έχουν δωρεάν καθοδήγηση για ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος από έναν καθηγητή ή συνεργάτη της Οξφόρδης, είτε πάνω στο project που θα προκύψει από το Summit της Αθήνας, είτε για τη διαδικασία αίτησης φοίτησης στο Πανεπιστήμιο της επιλογής του, ενώ το κορυφαίο 10%, που θα αναδειχθεί από το πρόγραμμα, θα πάρει πολύτιμες συστατικές επιστολές από καθηγητές ή συνεργαζόμενους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς και περαιτέρω καθοδήγηση.


Πότε: 1-5 Ιουλίου
Που: Αθήνα, Byron College –The British International School
Πληροφορίες: Ms Emma Dodds, tel.: +30 210 6047722-5, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εγγραφές: https://www.byroncollege.gr/oxford-global/apply/

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

 

Πηγή: eduadvisor.gr

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: http://www.eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

© 2013 eduadvisor.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του eduadvisor.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία, δίχως γραπτή άδεια του εκδότη.

Top Desktop version