5η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τη Μαθητική Ομάδα "Minders" της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης
Οι διεθνείς διακρίσεις συνεχίζονται για τη Μαθητική Ομάδα "Minders" της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που κατέκτησε την 5η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021! Ο Διαγωνισμός με θέμα «Powerbots – το μέλλον της ενέργειας» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 65 χωρών.
Οι μαθητές της Β’ Λυκείου Γιάννης Γκαμαλέτσος, Διονύσης Κανέλλης, Γιώργος Κλωνής, Θάνος Κοτσόκολος και Κωνσταντίνος Μουστακάκης παρουσίασαν το project «AirField – Εκμετάλλευση ενέργειας του αέρα σε αυτόματα θερμοκήπια» και διακρίθηκαν στην πρώτη πεντάδα του Διαγωνισμού ανάμεσα σε 70 Ομάδες που συμμετείχαν στην Open Κατηγορία και 25 Ομάδες που διαγωνίστηκαν στη Senior Κατηγορία.
Το project "Airfield" έχει ως στόχο την πράσινη ενεργειακή μετάβαση καθώς δίνει αυτονομία στην αγροτική παραγωγή, αυξάνοντας παράλληλα την αποδοτικότητα παραγόμενης ανανεώσιμης ενέργειας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τελευταία χρόνια οι Μαθητικές Ομάδες Ρομποτικής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχουν κερδίσει συνολικά έξι φορές την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και έχουν συμμετάσχει σε 6 Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με κορυφαίες παγκόσμιες διακρίσεις, φτάνοντας τρεις φορές στην πρώτη δεκάδα του κόσμου.
Οι επιτυχίες αυτές των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου – Εκπαιδευτικής Αναγέννησης αποτελούν το επιστέγασμα της συστηματικής και συνεχούς προετοιμασίας και hands on εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ομίλων Ρομποτικής από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι Προπονητές Ρομποτικής Δημήτρης Μωραΐτης, Ιάσονας Ταούκης και Χρήστος Αντωνόπουλος καθώς και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Ορφέας Ζαφείρης.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους Προπονητές για τη σπουδαία επιτυχία τους!
Λίγα λόγια για το project:
«AirField – Εκμετάλλευση ενέργειας του αέρα σε αυτόματα θερμοκήπια»
Το project "AirField" αξιοποιεί την αιολική ενέργεια με έναν καινοτόμο τρόπο και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα τροφοδοτεί ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο, γεγονός το οποίο καθιστά το project φιλικό προς το περιβάλλον. Αφού η αιολική ενέργεια μετατραπεί σε ηλεκτρική, μπορεί να αξιοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε μέρος, λόγω του καινοτόμου τρόπου εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας.
Πληροφορίες: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, 22950 29840,
*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika