WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα από το Ευρωπαϊκό eTwinning έργο «Me THE A.I #2.0»

eTwinningMeandI 0720Σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζει ραγδαία τον τρόπο που ζούμε, επικοινωνούμε, εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε ή και ακόμα σκεφτόμαστε. Η Τεχνητή Νοημοσύνη (Τ.Ν) ενσωματώνεται όλο και περισσότερο σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Το 2ο Δ.Σ Νέας Eρυθραίας (ιδρυτής), το 8ο Δ.Σ Κηφισιάς, και το 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας, μέσα από το Ευρωπαϊκό Έργο eΤwinning 2019-2020 “ME THE A.I. #2.0”, σε συνεργασία με 11 σχολεία από Κροατία (συνιδρυτής), Ελλάδα, Ισπανία, Λιθουανία, Λετονία και Τουρκία, ενεπλάκησαν σε καινοτόμες και πρωτότυπες δράσεις με στόχο την εισαγωγή των μαθητών/τριων σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης.


Οι δράσεις οργανώθηκαν γύρω από τις Πέντε Βασικές Ιδέες (5 Big Ideas) της Τ.Ν: Αντίληψη του κόσμου μέσω αισθητήρων, Αναπαράσταση και Οργάνωση των δεδομένων, Εκπαίδευση μοντέλου μέσω των δεδομένων, Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής με φυσικό τρόπο, θετικός ή αρνητικός Κοινωνικός Αντίκτυπος.

Οι μαθητές/τριες συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους από τις Ευρωπαϊκές χώρες, πειραματίστηκαν με διασκεδαστικές εφαρμογές της Τ.Ν, αναγνώρισαν και κατανόησαν τις εφαρμογές της Τ.Ν που χρησιμοποιούν καθημερινά, δημιούργησαν δικά τους μοντέλα Μηχανικής Μάθησης (εντοπισμός λέξεων με ρητορική μίσους, επιβλαβείς εικόνες, ChatBot για παροχή πληροφοριών σχετικά με τον Κορωνοϊο) και συνειδητοποίησαν τα ηθικά ζητήματα που εγκυμονεί η νέα αυτή τεχνολογία.


Οι δράσεις συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων, και οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν και να συλλογιστούν τους τρόπους με τους οποίους τα ρομπότ με Τ.Ν χρησιμοποιούνται σήμερα κατά την μάχη με τον Κορωνοϊο.

Το έργο βραβεύτηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από τον διαγωνισμό “2020 STEM DISCOVERY CAMPAIGN”, μια κοινή διεθνή πρωτοβουλία που διοργανώνει η Scientix.


Λεπτομέρειες του έργου από τις σελίδες:

eTwinning project twinspace: https://twinspace.etwinning.net/90726/home

2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας: https://2dim-n-eryth.att.sch.gr/wordpress/?page_id=563,
https://blogs.e-me.edu.gr/hive-MeTheAI/

8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: https://8dim-kifis.att.sch.gr/joom3/index.php/etwinning,
https://blogs.e-me.edu.gr/hive-ME-THE-AI-2/

8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας: https://tinyurl.com/ycz8e3re, https://schoolpress.sch.gr/8dimnfil/?p=71

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.